Dag van de bouw op 1 juni 2013: komt u ook?

Dag van de bouw op 1 juni 2013: komt u ook?

Op zaterdag 1 juni 2013 vindt de achtste editie van de Dag van de Bouw plaats. Op deze dag stellen leden van Bouwend Nederland kleine en grote bouw- en infraprojecten open voor het publiek. Zoals wegen, spoor- en vaarwegen, woningen en woonwijken, winkelcentra, kantoorpanden, zorg- en sport accommodaties en scholen. De dag staat open voor iedereen die een kijkje achter de hekken van een bouwlocatie wil nemen. Elke locatie is gratis te bezoeken.

Ook dit jaar kunt u op deze dag een aantal projecten in uitvoering van ons bekijken. Dit jaar zijn dit Ontmoetingscentrum Rabobank Dommelstreek in Geldrop en Parc Gender in Eindhoven.

Ontmoetingscentrum Rabobank Dommelstreek te Geldrop

Rabobank Dommelstreek - render
Een nieuw onderkomen voor de Rabobank Dommelstreek te Geldrop, waarin het bestaande gebouw aan de Laan der vier Heemskinderen de structuur vormt voor de nieuwbouw. De ‘oorwarmers’ transformeren het oude gebouw tot een nieuw compact, efficiënt en flexibel atriumgebouw. Daarnaast dragen ze zorg voor een duurzame energiehuishoudingen wordt het gehele proces ingestoken door middel van BIM (Building Information Model).
Het resultaat is een optimaal hergebruik van het bestaande gebouw in een nieuwe, innovatieve uitstraling. Op onze website vindt u meer informatie en beelden.

Locatie en aannemer

Houta groep stelt de bouwplaats open voor het publiek.
Voor de openingstijden en locatie: klik hier.

Parc Gender te Eindhoven

Park Gender
In Eindhoven ligt op de overgang van de wijk Strijp en het Genderpark het woonzorgcomplex Engelsbergen van de Vitalis WoonZorg Groep. Het bestaat uit flats uit de jaren ’60 en ’90. De twee jaren 60 flats worden vervangen door een nieuw gebouw met 60 zorgappartementen, 3 PG-groepswoningen, een gezondheidscentrum met apotheek, winkels, café-restaurant en activiteitenruimten. Aanvullend worden twee sociale huurblokken van in totaal 70 woningen gemaakt. Het geheel wordt gebaseerd op een door Van den Pauwert Architecten ontworpen masterplan voor de locatie. Op onze website vindt u meer informatie en beelden.

Locatie en aannemer

Hurks Bouw zuid stelt de bouwplaats open voor het publiek.
Voor de openingstijden en locatie: klik hier.

Komt u ook?