Succesvolle inloopavond uitbreiding Albert Heijn Nijkerk

Pauwert Architectuur is gevraagd mee te denken over de upgrade en renovatie van de bestaande Albert Heijn aan de Frieswijkstraat in Nijkerk. Tijdens een inloopavond zijn deze plannen aan de buurt en belangstellenden toegelicht.

Het bestaande pand is gebouwd in 1995 en voldeed niet meer aan de standaard en wensen die tegenwoordig worden gesteld aan een moderne supermarkt. Door de ligging en routing rondom het terrein wordt het gebouw alzijdig benaderd, dit is als uitgangspunt genomen voor het ontwerp. De verspringende daklijn en gevels worden rechtgetrokken, zodat het gebouw een helder en strak voorkomen krijgt. Daarbij wordt de plint donker uitgevoerd als basis en drager van de bovenbouw.

Het bestaande kantoorpand op het terrein zal worden gesloopt en plaatsmaken voor een zelfstandig milieuplein met retourette. Door de sloop ontstaat de mogelijkheid voor een nieuwe routing over het terrein. Deze routing zorgt voor een heldere scheiding tussen de logistiek, het winkelend publiek en gebruikers van het milieuplein. Het laden en lossen van goederen zal worden overdekt en uitgebreid met een zelfstandig Pick-up Point. Deze uitbreiding ondersteunt met zijn ronde vormgeving de routing over het terrein.

Eerder besteedde het Algemeen Dagblad al aandacht aan de uitbreiding. Over de inloopavond is verslag gedaan in Nijkerk Nieuws.