Opening Albert Heijn Maastricht

De deuren van de nieuwe door ons ontworpen Albert Heijn aan de Scharnerweg in Maastricht zijn gisteren op feestelijke wijze geopend. Dit gebouw is één van de eerste gerealiseerde bouwwerken die onderdeel uitmaken van de gebiedsontwikkeling rond de A2. De nieuwe winkel van Albert Heijn inclusief Etos en Gall & Gall, de te restaureren Gemeenteflat en het nieuw aan te leggen park aan het Koningsplein en Oranjeplein zijn allen onderdeel van het nieuwe centrum Maastricht-Oost langs de Groene Loper.

Door de nieuwe Albert Heijn naast de bestaande winkel te positioneren, ontstond de kans om de ruimtelijke kwaliteit en de sociale veiligheid sterk te verbeteren. Tevens bood het de mogelijkheid om de bestaande winkel én parkeergelegenheid te laten functioneren tijdens de bouwwerkzaamheden. Met de opening van de nieuwe winkel is nu dan ook het startsein gegeven voor de sloop van de oude winkel en de herinrichting van de rest het parkeerterrein. Het gebied wordt omarmd door een luifel waar belangrijke publieke functies aan zijn gekoppeld. Zo is de luifel een markering van de Scharnerweg, biedt de luifel een veilige begeleiding richting de entree van de winkel en vormt het een subtiele scheiding met de directe buren. De nieuwe Albert Heijn wordt gekenmerkt door zijn glanzende zwarte façade bestaande uit 200 m² zonnecellen, waarmee de façade niet alleen de duurzaamheid van Albert Heijn uitstraalt maar ook nog eens energie oplevert.

Het gehele plan zal eind 2017 worden opgeleverd. Zie hier onze projectpagina voor meer informatie.