Omwonendenavond nieuwbouw 16 woningen Irenestraat

Omwonendenavond nieuwbouw 16 woningen Irenestraat

Op woensdagavond 26 februari vond de presentatie plaats van het nieuwe schetsplan aan de Irenestraat te Gemert tegenover de Ruijschenberg aan de omwonenden. Dat leverde voldoende discussie en aanknopingspunten om mee te nemen in uitwerking van het plan tot een definitief ontwerp.

Hier alvast een eerste impressie van het gepresenteerde plan.

Over het plan:

In opdracht van Goed Wonen Gemert onderzoekt Van den Pauwert architecten de mogelijkheden voor binnenstedelijke inbreiding aan de Prinses Irenestraat te Gemert.

Gelegen tegenover het woonzorgcomplex de Ruijschenberg wordt er een mogelijke koppeling gezocht in het soort woning dat op deze plek wordt ingepast. Uitgaande van 1- à 2-persoonshuishoudens worden de woningen voorzien van een compleet programma op verdieping rekening houdend met de inpassing van een traplift en de benodigde ruimte om goed zorg te kunnen bieden rondom het bed en de badkamer voor de eventueel toekomstige zorgbehoevende medior/senior.

De 12 rijwoningen worden aan beide kopse kanten ingeklemd door een zogenaamde kangeroewoning: een beneden-, bovenwoning waar de relatie tussen zorgbehoevende ouder en het zorgverlenende kind wordt gezocht.

Weliswaar separate woningen, maar met een duidelijke koppeling op gebied van ‘langer zelfstandig wonen’ met behulp van kinderen, vrienden en professionele zorg in de vorm van mantel- en thuiszorg op korte afstand.

Verschil in diepte van de bovenverdieping, verschillende raamvoering, positie van de bovenverdieping op de begane grondlaag, zorgen voor een gedifferentieerd straatbeeld tegenover de uniforme meer stedelijke wand van de Ruijschenberg.

Op deze wijze past het geheel binnen de maat en schaal van het dorp.