Romy Groen

Stagiair
Home Team Romy Groen

Romy Groen

Romy is stagiaire bij Pauwert Architectuur. Op dit moment is zij nog bezig met haar Master Architecture Building and Planning in de richting van Stedenbouwkunde. Tijdens haar studie is Romy secretaris en vicevoorzitter in het 35ste bestuur van de studievereniging van de bouwkunde faculteit CHEOPS geweest en momenteel werkt ze naast haar stage bij Pauwert als student-assistent bij het OntwerpLab op de TU/e binnen de werkgroep van de klimaatrobuuste stad.

Gedurende haar studie is een interesse voor sociale en maatschappelijke projecten ontwikkeld, wat goed aansluit bij de projecten van Pauwert Architectuur. De gebruiker (zowel mens als natuur) centraal zetten en ontwerpen vanuit een gegrond begrip van waarom en hoe deze gebruiker een ruimte waarneemt en benut, is volgens haar de basis van zowel architectuur en stedenbouwkunde. Tijdens haar studie heeft ze verschillende vakken gevolgd aan de faculteit van Psychology and Technology. Deze kennis helpt bij het beter begrijpen van de mens en hoe zij verschillende omgevingen gebruiken en interpreteren.

Een van de projecten die Romy gedaan heeft in haar master is het project Home for Youth, toegepast op de wijk Eckart. Dit project is gebaseerd op het ontwerpend onderzoek ‘Blinden Vlekken? Woonkansen!’ van Pauwert, dat zich focust op ‘verstopte’ plekken binnen een stad waar woningen voor jongeren gerealiseerd kunnen worden. Het ontwikkelen van ruimtes die gezien worden als niet bruikbaar bracht de behoeftes van alle toekomstige en huidige gebruikers bij elkaar om vervolgens meer kwaliteit te creëren in de wijk.