Anna’s Hoeve

Hilversum
Home Projecten Anna’s Hoeve
Wonen
57 appartementen
Cedrus Vastgoed

Aan de oostrand van Hilversum, te midden van prachtig landschap met bos en meertjes, is een nieuwe wijk in ontwikkeling. In de nieuwe wijk komen voornamelijk kleinschalige woonstraten met grondgebonden woningen.

Aan de centrale as, de Minckelersstraat, komt op de grens met het omliggende landschap een robuust appartementengebouw. Het gebouw trapt aan de noordzijde in hoogte af, zodat er afstand tussen de woningen en de nabijgelegen school ontstaat. De appartementen zijn gegroepeerd rond een gemeenschappelijk, groen binnenhof. Deze ruimte is een verdieping opgetild, zodat eronder kan worden geparkeerd, uit het zicht, maar wel op maaiveldniveau.

Ver uitstekende balkons zitten niet recht boven elkaar, maar verschuiven. Evenals de raamopeningen, zodat een dynamisch beeld ontstaat. De bakstenen buitengevel krijgt door textuur in de baksteen en verschil in voegwerk een subtiele nuancering. Aan de binnenhof krijgen de gevels met hun houten bekleding een zacht karakter.

Het project Anna’s Hoeve betrof een openbare prijsvraag, welke door het projectteam is gewonnen. De huurappartementen worden gerealiseerd in opdracht van een belegger. De verwachte start bouw is medio 2018.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Ton Smulders