Sportgebouw Dalem Zuid

Tilburg
Home Projecten Sportgebouw Dalem Zuid
recreëren
5.000 m²
Kero Vastgoedontwikkeling

Stadsrand Dalem Zuid is een kleinschalig bedrijventerrein in wording aan de rand van Reeshof in Tilburg. Op het meest noordelijke kavel van de Stadsrand is een multi-inzetbare sportgebouw toegevoegd. In het nieuwe gebouw vestigen Monkey Town, Jump Square en Basic Fit zich samen onder één dak.

Op deze markante plek aan het kruispunt van de ringweg West naar woonwijk de Reeshof is dit alzijdige sportgebouw gerealiseerd. Het gebouw is ontworpen als één volume die als schakel tussen de wijk en de randweg aansluiting zoekt bij de bestaande groene context. Deze groenstructuur is doormiddel van grote plantvakken met hagen en bomen doorgezet in het parkeerterrein.

Door de ingreep in de plint reageert het volume aan de ene kant op het kruispunt, en maakt het aan de andere kant een uitnodigend gebaar richting de entrees van de bedrijven. Mede hierdoor word je vanaf de ringweg rondom het gebouw naar de entree van de wijk en daarmee het parkeerterrein begeleid. Deze ingreep wordt kracht bijgezet door de massa ter plaatse van de beeldbepalende hoeken te accentueren met een ritme van translucente stroken. Dit zorgt ook in de avondsituatie voor het gewenste accent op de hoeken door het oplichten van deze stroken.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Mart Huijbers