De Straethof

Mill
Home Projecten De Straethof
wonen
26 appartementen
Cedrus Vastgoed

Nabij het dorpshart van Mill wordt een woongebouw met 26 appartementen gebouwd. Het gebouw ligt precies op de rand van ‘horst’ en ‘slenk’, waar een voor Mill typerend hoogteverschil bestaat. Dit hoogteverschil wordt ingezet om het haakvormig gebouw af te trappen richting het lager gelegen landschap om aansluiting te vinden bij de maat en schaal van de vrijstaande woningen aan de noordzijde. Tevens liggen de voordeuren van de appartementen hier aan de straat.

De 3-laagse bebouwing aan het lint is ‘klassiek’ opgezet door de inzet van een plint, middendeel en kroonlijst om het gebouw verder optisch te verschalen. Terrassen en buitenruimtes zijn op het zuiden gelegen en zijn onderdeel van een landschappelijke inrichting die de overgang naar de straat zachter maakt. De keuze voor lichte kleur- en materiaalgebruik in combinatie met het zorgvuldig inpassen van de massa, zorgt voor een rustig en ingetogen toevoeging. Subtiele metselwerkdetailleringen in de vorm van dubbele penanten en horizontaal doorlopende banden rijgen het geheel aan elkaar. Het resultaat is een eigentijds, fris woongebouw.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Joost van den Brand