Natuurpoort

Stiphout
Home Projecten Natuurpoort
recreëren
500 m2
Kero Vastgoedontwikkeling

Aan de rand van de Stiphoutse bossen kunnen wandelaars en fietsers binnenkort een kop koffie drinken bij de nieuwe Natuurpoort Molenven. Brabantse Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de prachtige Brabantse natuur. Pauwert Architectuur heeft dit nieuwe paviljoen in het bos ontworpen. Het paviljoen gaat dienen als horeca- & informatie punt nabij het 525 hectare tellende Nederlandse natuurgebied de Stiphoutse bossen.

In de vormentaal is gezocht naar een variant op de abstracte schuur typologie, als een houten hut in de bosrijke omgeving. Binnen de eenduidige hoofdvorm van de schuur is schaal en de menselijk maat gevonden door verscheidenheid in het dakvlak en de verhouding tussen goot & nok. Door de hoge nok, een verschil in dakhelling en de lagere goot ontstaat er een open horeca ruimte centraal in de hut en een geborgen terras onder de lagere delen van het dakvlak. Hier kunnen bezoekers op de veranda genieten van de omgeving.

De relatie tussen binnen en buiten wordt gewaarborgd door de volledig transparante plint aan de oost- en west zijde van het gebouw. Flexibele puien kunnen op een zomerse dag vrijwel volledig open worden gezet, waardoor binnen en buiten in elkaar overvloeien. De keuken en een externe zaal zijn gesitueerd aan de kopse kanten van het gebouw, die als twee meer gesloten boekensteunen de open structuur inklemmen. Hout, glas en een keramische dakpan zijn de voornaamste materialen van het paviljoen.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Daniek Reijnders