Onze Lieve Vrouwestraat

Eindhoven
Home Projecten Onze Lieve Vrouwestraat
Wonen met zorg
68 wooneenheden, kantoor,
Amarant

Aan de rondweg van Eindhoven, op de plek waar ooit de oude Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand-kerk stond, ligt al sinds 1995 een braakliggend stukje terrein. Eindelijk is daar een invulling: voor zorgorganisatie Amarant ontwerpen wij een woongebouw voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking.

Op deze locatie aan de Onze Lieve Vrouwestraat krijgen 68 jongeren een (t)huis. Amarant brengt hiermee een aantal locaties verdeeld in omgeving Eindhoven bij elkaar, en voegt daar haar hoofdkantoor voor de ambulante zorg in regio aan toe. De jongeren wonen in woongroepen van ieder 6 bewoners, en hebben per woongroep een gedeelde woonkamer, keuken en buitenruimte. In het ‘trainingshuis’ worden 18 jongvolwassenen begeleid naar meer zelfstandig wonen. In de dakopbouw wonen 6 van hen in zelfstandige woonruimtes. Op deze centrale locatie in de stad wonen jongvolwassen middenin de maatschappij.

Het gebouw bestaat uit drie vleugels, verbonden door een centrale kern. Aan de rondweg strekt het gebouw zich uit in de lengte, en heeft het gebouw een stevig maar vriendelijk uiterlijk van vier lagen met dakopbouw. De derde vleugel splitst de binnentuin in twee. Aan de ene zijde wordt geparkeerd, aan de andere zijde is ruimte voor een grote tuin. Richting de wijk krijgt het gebouw een zachter karakter, mede door het aftrappen in volume en de plaatsing van grote, groene terrassen op verdieping. Verhoeven | de Ruijter ontwerpt het landschap en de omliggende buitenruimte.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Joost van den Brand