Archicup 2022

Home Actueel Archicup 2022

Op donderdag 8 september is er eindelijk weer gevoetbald! Nadat we twee jaar aan de zijlijn hebben gestaan, is in navolging van de eerdere 2018 en 2019 edities weer fanatiek gestreden om de Archicup 2022. Het weer was (onverwachts) goed en het enthousiasme duidelijk merkbaar. In totaal speelden er 20 teams mee; met 18 architectenbureaus, één combinatieteam van kleine bureaus & het sponsorteam een hele mooie opkomst van een zo’n 300 man. Onze eigen Theo van Hoeve heeft samen met Christopher Ho van Diederendirrix wederom de organisatie op zich genomen. Hulde voor de mooie middag!

Na een goede warming-up zijn de eerste poule wedstrijden om 14.00 uur in het zonnetje van start gegaan. Verdeeld over vier poules van ieder vijf teams is er gestreden voor de eerste plaats in de poule. Als Pauwert Architectuur hebben we het beter dan ooit gedaan, door maar liefst twee poule wedstrijden te winnen. Desalniettemin was dit niet genoeg voor een plek in de halve finale. De winnaars van de poule (Houben / Van Mierlo, Van Aken 1+2, Sponsorteam) hebben in de halve finale gestreden om een finaleplaats, gewonnen door Houben / Van Mierlo en Van Aken. De finale was een spannend duel waarbij het team van Van Aken, spelend in architecten zwart, aan één goal voldoende had om zich tot kampioen Archicup 2022 te kronen.

Na het voetballen hebben we met zijn allen een welverdiend biertje gedronken. Een heerlijk diner van Gerties stond weer voor ons klaar in de kantine. Wederom een top dag en wat ons betreft voor herhaling vatbaar in 2023! De Archicup is in het mogelijk gemaakt door FC Eindhoven AV, met in het bijzonder Tom Kuipers van bureauEAU, onze sponsoren Equitone, Reynaers, GEZE, KOOY, Rodruza, LuxLight, Studio Zonneveld & YVI.

Foto’s gemaakt door Studio Zonneveld.