Pauwert scoort bij de Archicup!

Home Actueel Pauwert scoort bij de Archicup!

Precies een week geleden streden we met 16 teams om de felbegeerde Archicup. In 2018 werd het voetbaltoernooi voor architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten voor het eerst in deze regio georganiseerd; in de randstad is dit al jaren een fenomeen. Op de sportvelden bij de TU/e kwamen in 2018 zo’n 100 mensen samen. Die editie was zó geslaagd, dat dezelfde organisatie (onze Theo van Hoeve en Christopher Ho van diederendirrix) het voor 2019 weer heeft opgepakt. En hóé: 14 bureaus, een gecombineerd team én een sponsorteam renden dit jaar de longen uit hun lijf op de grasvelden van FC Eindhoven.

Een stuk grootschaliger dus, in vier poules streden de volgende teams om een plekje in de halve finale: van Aken – cae, Houben / Van Mierlo, Buro Lubbers, Inbo, BEVER, Architect Direct, De Twee Snoeken, BiermanHenket architecten, architecten en|en, FAAM Architects, KOW Architecten, Bedeaux de Brouwer, het sponsorteam, het combiteam, diederendirrix/bureauEAU en Pauwert Architectuur. Inbo en Architect Direct stonden uiteindelijk in de finale. Vorig jaar leek Architect Direct onoverwinnelijk, dit jaar ging Inbo er met de beker vandoor. Na de finale kon iedereen aanschuiven bij een heerlijk buffet, verzorgd door Gerties, en werd er nog lang nageborreld.

Pauwert Architectuur viel in de prijzen, maar de finale hebben we helaas niet behaald. Reden genoeg om volgend jaar weer een toernooi te organiseren: nieuwe ronde, nieuwe kansen!

De Archicup 2019 werd gesponsord door: EQUITONE, Kooy Baksteencentrum, Studio Zonneveld, Reynaers, Rodruza en hoofdsponsor GEZEWe willen de sponsoren en de deelnemende teams ontzettend bedanken voor hun enthousiasme. Tot volgend jaar!