Eigenwijs Woning

Rotterdam
Home Projecten Eigenwijs Woning
wonen
26 woningen
Cedrus Vastgoed

In het noorden van Rotterdam, aan de rand van Overschie, verrijst Park16Hoven: een groene en ruim opgezette wijk. Het ‘buiten wonen’ is hier uniek, omdat elke deellocatie anders is. De deellocatie Riethoven wordt gekarakteriseerd door een noordelijk en zuidelijk eiland. 26 koopwoningen zijn hier op bijzondere wijze ontworpen. De geschakelde woningen zijn met hun voorzijde gesitueerd aan de rustige en groene binnenwerelden en grenzen met hun diepe achtertuinen aan het water.

Van workshopssessie naar eindontwerp

Gedurende de ontwikkeling van de nieuwe woningen hebben de toekomstige bewoners meegedacht over hun eigen woonwensen in de vorm van twee ‘Eigenwijs Creatief Ateliers’. Tijdens deze workshops hebben wij samen met de toekomstige bewoners ontworpen, getekend en nagedacht over  hun ideale indeling, gewenste aanbouwmogelijkheden, eigen uitstraling en duurzaamheidsscenario’s. De input verkregen in de ateliers heeft gediend als uitgangspunt voor het gepresenteerde ontwerp.


Drager – inbouw

Met de Eigenwijs Creatief Ateliers in het achterhoofd is een samenhangend gevelconcept én beeldbepalende dakvorm als drager ontworpen, waarbinnen de bewoners geregisseerde vrijheden krijgen om hun eigen onderscheidende woning samen te stellen. Binnen de collectiviteit van de drager ontstaat diversiteit naar gelang de voorkeuren van de bewoners. Deze bijzondere vorm van projectmatige ontwikkeling mét ontwerpvrijheid voor de bewoners is erg goed ontvangen door zowel de toekomstige bewoners als de gemeente Rotterdam.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Theo van Hoeve