Gebouw SX

Eindhoven
Home Projecten Gebouw SX
werken
5.000 m²
Credo, Stam en de Koning

Nabij de entree van voormalig industrieterrein Strijp-S staat Gebouw SX. Waar dit historische pand uit 1914 vroeger dienst deed als glasfabriek van Philips, functioneert het gebouw vandaag de dag als een bruisende centrum voor sport, marketing en media.

Tot 2014 was SX nog een onooglijk, stoffig en oud kantoorpand vol systeemplafonds. Zo anoniem dat het de gemiddelde voorbijganger niet eens opviel. Inmiddels springt de gebouwhoge LED wand en de opvallende zwart-witte gevel direct in het oog. Van buitenaf zijn de metershoge foto’s van sporticonen Louis van Gaal, Leontien van Moorsel en Pieter van den Hoogenband in het trappenhuis te zien. Zowel buiten voor de deur als binnen ligt een basketbalveldje.

Gebouw SX is uitgegroeid tot een werkomgeving van open kantoorvloeren waarin tientallen bedrijven uit de sport, marketing en media wereld met elkaar samenwerken. “Want wat we hier niet willen, is een bedrijfsverzamelgebouw waarin iedereen om negen uur de deur van zijn kantoortje achter zich dicht trekt”, legt Triple Double-directeur en SX-initiatiefnemer Bob van Oosterhout uit. “Je moet elkaar hier wel ontmoeten, of je nou wil of niet”. Het gebouw huisvest naast kantoorruimtes verschillende vergader- en conferentieruimtes, een sportcafé én is met ruim 3.500 boeken de grootste sportbibliotheek van Nederland. Interieurarchitect Hal2 heeft een collectieve SX-identiteit ontwikkelt en toegepast op het gehele interieur van het gebouw.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Joost van den Brand