Living Vredeoord

Eindhoven
Home Projecten Living Vredeoord
wonen
166 appartementen
Cedrus Vastgoed

Living Vredeoord is de transformatie van een oud Philips kantoor naar woongebouw op het voormalige Philips Business Park Vredeoord. Bijzonder aan dit project is de hoogwaardige architectuur van de bestaande bebouwing en de groene gebiedsontwikkeling die tegelijkertijd rondom het pand plaatsvindt. Door aansluiting te zoeken bij de gebiedsontwikkeling en door het toevoegen van nieuwe woon typische elementen is het mogelijk geworden om van een werkgebouw een woongebouw te maken.

Van kantoorgebouw naar woongebouw

Uitgangspunt bij de herbestemming is het creëren van een prettig woonmilieu met behoud van de karakteristieke architectuur van het kantoorgebouw. De bestaande bebouwing is in 2003 opgeleverd naar ontwerp van het Utrechtse architectenbureau JHK. Het concept dat in die tijd is uitgevoerd draait rondom een binnenhof bekleed met warm natuursteen en een strakke zakelijke gevel aan de buitenkant. Het carré is opgeknipt in 4 bouwmassa’s die verbonden zijn door transparante loopbruggen. Deze opzet wordt in de transformatie gerespecteerd.

De ingreep die gedaan wordt is het toevoegen van balkons die passen binnen de bestaande lijnen van de gevels. Aan de buitenkant van het gebouw betekent dit dat de balkons de dikte van de gevelbanden overnemen. In het binnenhof wordt de strakke smalle lijn van de bestaande pergola opgepakt.

Ja! Vredeoord!

Het stedenbouwkundige ontwerp voor de gebiedsontwikkeling is gemaakt door Buro Lubbers in opdracht van woningcorporatie Sint Trudo, onder de noemer Ja! Vredeoord! De corporatie ontwikkelt 300 woningen op maaiveld op het voormalige Philips terrein binnen de groene kaders die Buro Lubbers heeft gesteld. In overleg met Sint Trudo en Buro Lubbers worden er op maaiveld privé buitenruimtes in het stedelijke plan ingepast. De centrale entree van het woongebouw sluit aan op de door Buro Lubbers geïntroduceerde centrale loop- en fietsroute.
De foto’s in de galerij tonen het huidige gebouw vóór de transformatie.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Jan van Vlerken