Veel belangstelling voor ‘Molenheide Buiten’ in Mill

Home Actueel Veel belangstelling voor ‘Molenheide Buiten’ in Mill

In de buurt van Natuurgebied Molenheide ligt ’t Kavelt. Op deze locatie, aan de zuidrand van Mill, wordt het nieuwe woongebied ‘Molenheide Buiten’ gerealiseerd. Een bijzondere ‘dorpse uitbreiding’ waar verschillende woningtypes komen, zoals kleine en grote vrijstaand geschakelde twee onder een kap woningen, rijwoningen en woningen met een veranda.

In opdracht van Cedrus Vastgoed werken wij aan deze dorpse uitbreiding in Mill. Afgelopen woensdagavond werd het eerste verkavelingsplan en de verschillende woningontwerpen getoond. Omwonenden en andere belanghebbenden kregen door middel van tekeningen een goede indruk van de ‘groene’ gebiedsvisie. Zo wordt niet de natuur aangepast aan de woningen, maar wordt het wonen ingepast in de natuur. In overleg met gemeente Mill en Sint Hubert wordt er momenteel gewerkt aan de verkavelingsopzet en de architectonische vertaling van ontwikkelfase 1.

In het najaar start de bestemmingsplanprocedure. Cedrus verwacht begin 2020 te starten met de verkoop en dat medio volgend jaar de bouw kan beginnen. Voor meer informatie volg www.molenheidebuiten.nl.