Start bouw Molenstraat Best

Home Actueel Start bouw Molenstraat Best

Onlangs is gestart met de bouw van ons project aan de Molenstraat in Best. De komende tijd word hier gewerkt aan de realisatie van 36 appartementen in één volume van 4 bouwlagen hoog. Er is gekozen voor een traditionele uitstraling die goed past bij het rustige karakter van de dorpskern van Best. Bijzonder is dat het ontwerp gasloos is en zeer lage EPC van -0,4 heeft. Door toepassing van het stralend warm systeem in combinatie met PV-panelen wordt de hoge gebouwprestatie behaald terwijl het comfort van de appartementen verhoogd wordt.

In het ontwerp is gezocht naar een uitstraling die gebaseerd is op een metselwerk hoofdvolume met een terug liggende kap. De ritmiek van de appartementen wordt opgedeeld in verschillende subvolumes die naar voor of terug liggen ten opzichte van het hoofdvolume. Daarnaast zijn metselwerkdetails zoals uitstekende stenen, pilasters en rollagen ingezet om ook op de kleine schaal een vriendelijk, rijk en leesbaar ontwerp te maken. De appartementen op de begane grond zorgen er voor dat het woongebouw ook op straatniveau een vriendelijke uitstraling heeft.

De focus van het ontwerp op traditionele motieven neemt niet weg dat het gebouw van binnen is voorzien van moderne technologie. Het stralend warm systeem onttrekt warmte aan de gebruikte ventilatielucht, deze energie is in combinatie met een lichte elektrische verwarmingsketel voldoende om de appartementen te verwarmen. Het verwarmen gebeurt via radiatoren die de verse lucht direct van buiten halen. Het is hierdoor niet nodig kanalen aan te leggen om de verse lucht toe te voeren. Een ander voordeel van deze manier van ventileren en verwarmen is de individuele regelbaarheid en de snelle reactietijd per vertrek. Hiermee ontstaat er een oplossing die niet alleen slim omgaat met de aanwezige energie maar ook het warmtecomfort verhoogt.