Albert Heijn

Maastricht
Home Projecten Albert Heijn
winkel
3.000 m2
Ahold

De nieuwe Albert Heijn aan de Scharnerweg in Maastricht is onderdeel van de totale gebiedsontwikkeling rond de A2. De bestaande winkel is gesloopt, een nieuwe Albert Heijn geeft een nieuwe kwaliteitsimpuls aan de stedelijke omgeving.

De uitstraling van de bestaande winkel was gedateerd, en de versnipperde parkeerplaats leverde een onveilige en chaotische stedelijke ruimte op. Door het herpositioneren van de winkel aan de oostzijde van het terrein wordt de (sociale) veiligheid van het parkeerterrein en de openbare ruimte verbetert, kan een goede ontsluitingsstructuur worden gerealiseerd en kan de ruimtelijke kwaliteit van het gebouw en het parkeren worden verbeterd.

De nieuwe 3000 m2 tellende Albert Heijn inclusief Gall & Gall, Etos en Pick-up point onderscheidt zich ten opzichte van andere winkels vanwege zijn zonnecel gevel van ca. 200m². Deze glanzende en volledig zwarte façade past bij de duurzaamheidsambities van de Albert Heijn. Een ander opvallend ontworpen element is de gebied-omarmende witte luifel. Deze luifel begeleid de winkelbezoeker naar de entree en koppelt belangrijke publieke functies.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Paul Buts