Brighthouses

Geleen
Home Projecten Brighthouses
werken
17.000 m2
Brightlands Chemelot Campus

De Brightlands Chemelot Campus is één van de vier Brightlands innovatiecampussen in Limburg. Bedrijfsleven, (toegepast) onderzoek en onderwijs worden samengebracht in één open en innovatief ecosysteem. De campus is continu in ontwikkeling, en heeft daarom flexibele gebouwen nodig die passen bij de dynamiek van Brightlands.

Het Brighthouse is het resultaat van de zoektocht naar een basisontwerp voor meerdere gebouwen op de campus, waarin binnen een modulair systeem per gebouw diversiteit en karakter kan worden aangebracht. Met het architectonische principe van ‘drager’ (constructie, hoofdstramien, materialisatie) en ‘inbouw’ (gevel) kan ieder gebouw van de familie binnen een gedeelde standaard een andere verschijningsvormen hebben.

In 2019 zijn de eerste Brighthouse 220 en 240 in gebruik genomen. Vanuit deze multi-tenant gebouwen wordt de samenwerking op de Brightlands Chemelot Campus tussen onderzoek & ontwikkeling verder geïntensiveerd. De gebouwen vormen een flexibele werkomgeving en stimuleren ontmoeting en uitwisseling door, onder andere, een vervlochten trap als ruggengraat. Deze trap draagt bij aan het maximaliseren van de ‘shared space’ en legt relaties tussen de gebouwdelen op alle verdiepingen. In 2021 is daar Brighthouse 300 aan toegevoegd.

De materialisatie van de Brighthouses is ingetogen en scherp door diverse eigenschappen en kwaliteiten – zoals mat en hoogglans – naast elkaar te combineren. Het zet hiermee in op het ‘hightech’ karakter van de Brightlands Chemelot Campus. Het gehele beeld is eigentijds, transparant en technisch.

Ieder gebouw is aan twee zijdes toegankelijk. Door de continuering van het silhouet van het gebouwvolume, worden bezoekers duidelijk naar één van de twee entrees van het gebouw begeleid. Het vormt een geleidelijke overgang tussen maaiveld, landschap en gebouwentree.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Joost van den Brand