Bright Houses

Geleen
Home Projecten Bright Houses
werken
17.000 m2
Brightlands Chemelot Campus

Op de Brightlands Chemelot Campusin Geleen staan twee nieuwe kantoorgebouwen: Bright House X & Y. Pauwert Architectuur heeft de architectenselectie begin 2017 gewonnen met het creëren van één basisontwerp voor meerdere gebouwen op de campus, waarin binnen een modulair systeem per gebouw diversiteit en karakter kan worden aangebracht. Met het architectonische principe van ‘drager’ (constructie, hoofdstramien, materialisatie) en ‘inbouw’ (gevel) kan een standaardisatie worden gerealiseerd, maar met verschillende verschijningsvormen van de gevel per gebouw van de familie.

Routing & karakter

Een duidelijke relatie tussen de route naar de gebouwen en de entrees is gevonden door de continuering van het silhouet van het gebouwvolume, resulterend in een geleidelijke overgang tussen maaiveld, landschap en gebouwentree. Het volume is door de diagonale verbinding in de gevel één sterk, eenduidig volume geworden met een heldere entree.

Het centrale trappenhuis is de ruggengraat van de gebouwen en speelt een verbindende rol tussen de verdiepingen en verschillende gebruikers. Deze vervlochten trap draagt bij aan het maximaliseren van de ‘shared space’. De vervlochten trap legt relaties tussen de gebouwdelen op álle verdiepingen en stimuleert hiermee ontmoeting en uitwisseling.

Sober & scherp

De materialisatie van de Bright Houses is ingetogen, scherp en interessant door diverse eigenschappen en kwaliteiten – zoals mat en hoogglans – naast elkaar te combineren, en benadrukt hiermee het ‘hightech’ karakter van de Brightlands Chemelot Campus. Het gehele beeld is eigentijds, transparant en technisch.