De Wester

's Hertogenbosch
Home Projecten De Wester
wonen
80 appartementen
Magis Vastgoed

Het voormalige kantoorgebouw van de Rabobank aan de Helftheuvelweg in ’s-Hertogenbosch is getransformeerd tot woongebouw. Ruim 80 studio’s en appartementen van verschillende groottes vormen het nieuwe programma. Het bestaande kantoorgebouw is tot op het casco gestript, en een nieuwe gevel is ontworpen om het pand de uitstraling van een woongebouw te geven.

Herkenningspunt in de wijk

Het bestaande gebouw is een herkenningspunt binnen het stedelijk weefsel, doch een ratjetoe van bouwlagen en het mist aansluiting met de omgeving. Door de structuur van het gebouw als basis te gebruiken ontstaat een opbouw van drie in elkaar grijpende blokken. De dynamiek van deze blokken is zowel verticaal als horizontaal doorgezet in het daklandschap, resulterend in een vriendelijker gebaar naar de wijk, een groter gebaar naar de kruising, en een consistenter geheel.

Horizontale gelaagdheid

De nieuwe gevel bestaat uit horizontale banden van levendig rood gekleurd baksteen die om het gebouw worden gevouwen, aangevuld met stroken donkergekleurde dichte delen of glasvlakken. Kenmerkend zijn de loggia’s op alle hoeken, die het gebouw een zekere mate van luchtigheid geven. De bovenste laag is een toevoeging op het bestaande gebouw met een geheel eigen uitstraling: een terugspringend, integer volume gekarakteriseerd door een verticaal ritme met afwisselend glas- en aluminium delen.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Daniek Reijnders