Villa 19

Arnhem
Home Projecten Villa 19
wonen
90 appartementen
Magis Vastgoed

Villa 19 is een grootschalig transformatieproject in het centrum van Arnhem. Aan de historische Velperweg zijn twee monumentale villa’s gesitueerd, verbonden met een voormalig kantoorgebouw van Rijksoverheid. Het totale complex van in totaal zo’n 8.500 m² is getransformeerd tot een woongebouw.

De transformatie

Verdeeld over vijf lagen zijn ruim 90 nieuwe appartementen van gemiddeld 60 m² gerealiseerd. De villa’s aan de Velperweg worden naar historische tekeningen gerenoveerd, en huisnummer 19 vormt de luxe entree voor het achtergelegen etablissement. De gevel van het voormalig kantoorpand is met slimme ingrepen opgewaardeerd tot een moderne façade. De rommelige ramenpartijen van magere kwaliteit zijn verwijderd en nieuwe moderne donkere kozijnen met een minimalere roedeverdeling zijn onderdeel van het nieuwe uiterlijk. Door toevoeging van (Franse) balkons wordt de lichtinval in de appartementen vergroot.

Groene signatuur

De bestaande vervuilde betonsteen wordt opgefrist, en nieuwe tuindeuren op de begane grond vormen de entree naar de gezamenlijke binnentuinen. De getraptheid van het bestaande gebouw is doorgezet in een nieuw karakter op het dak: moderne, transparante penthouses met veel glasvlakken afgewisseld met donkere gesloten aluminium delen. De getraptheid geeft tevens de mogelijkheid voor grote, groene privé terrassen op hoogte. Deze groene signatuur komt terug over het gehele terrein, waar bestaande monumentale bomen in combinatie met nieuwe binnentuinen een prettig woonklimaat verzekeren.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Daniek Reijnders