Judith Leysterplein

Helmond
Home Projecten Judith Leysterplein
Wonen
31 woningen
Woonbedrijf

In opdracht van Woonbedrijf en in nauwe samenwerking met Stam en de Koning is op de locatie van een voormalige basisschool in Helmond een hofje met 20 seniorenwoningen en een appartementengebouw met 11 woningen ontworpen. 

De appartementen zijn geschikt voor alle leeftijden en de seniorenwoningen zijn geheel gelijkvloers, zodat er een mix aan mensen kan komen te wonen. Het groene hof stimuleert interactie en is bewust autovrij gehouden. Hier kunnen de bewoners ontspannen vertoeven. De seniorenwoningen zijn gericht op het gezamenlijke hof en grenzen aan een groene ader door de wijk heenloopt. Iedere woning heeft een eigen tuin, maar is met de voorkant naar het hof gericht. De appartementen zijn meer aan de straatzijde gepositioneerd, passend bij de omliggende bebouwing, maar mét zicht op het hof en park. Het appartementengebouw is alzijdig en vanaf de balkons kunnen de bewoners altijd twee kanten op kijken. Zo wordt het onderdeel van de buurt en is er altijd zicht op het hof. Het gebouw is opgebouwd uit 3 lagen die subtiel worden geaccentueerd door rondlopende banden.

Deze banden smeden ook andere functies samen, zoals de entree en de bergingen, en het materiaalgebruik komt terug in de landschapsinrichting. Verder zijn alle gevel gemaakt van een bijzondere steen, de ClickBrick, die in de toekomst geheel herbruikbaar is. Door de licht gemêleerde tint en de dieptewerking van de stenen in combinatie met de banden, ontstaat er een fris, maar gezellig hof, waar vanaf 2020 gewoond kan worden.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Henk Schoones