Hulsbosch

Helmond
Home Projecten Hulsbosch
wonen
34 appartementen
BurgtBouw Projectontwikkeling & Next Development

Halverwege de Mierloseweg in Helmond verrijzen in 2021 twee nieuwe woongebouwen aan een nieuw plein: Hulsbosch. Op deze inbreidingslocatie maken een bakkerswinkel en de voormalige boerderij Hulsbosch plaats voor 34 appartementen, verdeeld over twee gebouwen.

Wonen aan de straat
De Mierloseweg kenmerkt zich door diversiteit in bebouwing. Nieuw tussen oud, hoog tussen laag, breed tussen smal. Het eerste woongebouw is daarom verdeeld in samengestelde gebouwen: het oostelijk deel neemt de bouwhoogte van de buren aan de Mierloseweg over. Het westelijk bouwdeel vormt een hoogteaccent op de hoek van het nieuwe plein. De twee daklagen liggen terug zodat er dakterrassen voor de bewoners ontstaan, en vormt een overgang naar de lage naastgelegen woning.

Wonen aan het plein
Het westelijk bouwdeel (het hoogteaccent) gaat de hoek om en vormt de markering aan het plein. Ter plaatse van de onderdoorgang naar het achterliggende binnenterrein trapt het gebouw af naar drie bouwlagen. Het oostelijk bouwdeel draait de hoek om en wordt volledig doorgezet tot het eind van het plein. De voorgevels aan het plein zijn met veel detail vormgegeven, met veel dieptewerking in het metselwerk. De openbare ruimte tussen de gebouwen krijgt een bijzondere bestrating. Dit gekleurde tapijt draagt bij aan het plein-gevoel.

Materialisatie en Architectuur
De vier volumes krijgen eenzelfde materialisatie en detailleringsprincipe. Onderling verschillen de gebouwdelen van elkaar qua verhoudingen en baksteenkleur. De architectonische detaillering kenmerkt zich door dieptewerking in het metselwerk. Hierdoor ontstaat een verticale onderverdeling.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Maarten Otten