Feestelijke onthulling historische steen ‘Hulsbosch’

Home Actueel Feestelijke onthulling historische steen ‘Hulsbosch’

Aan de Mierloseweg in Helmond wordt hard gewerkt aan de bouw van twee nieuwe woongebouwen. Om deze woongebouwen te realiseren op deze bijzondere inbreidingslocatie in de stad hebben de voormalige bakkerswinkel en de voormalige stadsboerderij “Hulsbosch” plaats moeten maken.

Beide gebouwen zijn dan wel gesloopt, maar zeker niet vergeten! De prachtige, originele gevelsteen met de naam ‘Hulsbosch’ heeft een nieuwe plek gekregen in de project. Afgelopen week is deze opnieuw ingemetselde gevelsteen in het bijzijn van bewoners, bouwvakkers en andere betrokkenen onthuld. Daarmee leeft niet alleen de naam voort, maar letterlijk een oud stukje van de voormalige boerderij.

Pauwert Architectuur heeft in opdracht van BurgtBouw en Next Development B.V. de twee woongebouwen met in totaal 34 appartementen ontworpen als een omarming van een nieuw plein. Door middel van hoogteaccenten en differentiatie in materialisering ontstaat er een heldere ordening vanaf de Mierloseweg, en wordt het plein geaccentueerd. De ruwbouw is al ver gevorderd. Op naar een prachtig eindresultaat!