Unieplaza

Culemborg
Home Projecten Unieplaza
werken
5.000 m²
De Unie

UniePlaza is een bijzonder werk- en bijeenkomstgebouw voor de vakbond De Unie. Duurzaam, flexibel, transparant, vriendelijk. Vanuit een analyse wat een kantoorgebouw zou kunnen zijn en nu eigenlijk nodig heeft, is een nieuw werkgebouw ontworpen, dat in niets lijkt op het traditionele kantoorgebouw.

Het nieuwe werken vormgegeven. Vanuit de mens een omgeving scheppen voor ontmoeting, overleg, studie, bezinning en concentratie. UniePlaza staat in Lanxmeer, Culemborg, een voorbeeldwijk voor duurzaam bouwen. Het gebouw maakt dan ook gebruik van meest energiezuinige technieken die in 2003 beschikbaar waren, materiaalkeuzes zijn gemaakt met oog voor de volledige gebruikscyclus, water wordt zolang mogelijk vastgehouden, en interne wijzigingen zijn eenvoudig. Maar duurzaamheid wordt vooral ook bereikt door een aangename sfeer en contact met de natuur. Het gebouw bestaat uit een stapeling van grote vloeren.

De parkeergarage op onderste maaiveldniveau is aan twee zijden omgeven door een opgehoogd park. De eerste verdiepingslaag is de openbare laag met vergaderzalen, grote congreszaal voor 200 personen en restaurant met toegang tot het park. Op de bovenste 2 lagen zijn de werkplekken georganiseerd rond groene vides zodat beide lagen contact met elkaar houden.