MFA

Luyksgestel
Home Projecten MFA
werken
3.800 m²
Wooninc

De Multi Functionele Accommodatie (MFA) te Luyksgestel bevat basisschool De Klepper met 14 klassen, peuterspeelzaal, BSO ruimten Kwetternest, en Den Eijkholt met theaterzaal, jeugdsoos en vergaderruimten.

Het gebouw is onderdeel van een nieuw centrumplan op de plaats van het oude schooltje, bankgebouw, en  gymzaal-theaterschuur. De MFA is in nauw overleg met opdrachtgever en gebruikers ontwikkeld tot een zeer efficiënt en duurzaam gebouw. Door een slimme indeling kunnen de verschillende gebruikers op verschillende tijden gebruik maken van multifunctionele ruimten. Dit levert voor alle gebruikers meer kwaliteit en ruimte dan wanneer ze in separate gebouwen zijn gehuisvest. De basisschool met speelplaats ligt aan de rustige zuidzijde, terwijl de culturele programmaonderdelen zich richten op de Kapellerweg.

Om het grote programma op een logische manier in de dorpse omgeving in te passen is de analogie gezocht met een fabrieksgebouwtje, dat zich tussen woningen nestelt en tussen woningen een aanvulling vormt in functie en schaal. De fris witte architectuur toont het openbare maatschappelijk karakter van het gebouw.