Feestelijke opening Mijnheer van Thiel

Home Actueel Feestelijke opening Mijnheer van Thiel

Afgelopen vrijdag werd ‘Mijnheer van Thiel’ aan het Piet van Thielplein in Beek en Donk feestelijk geopend. De opkomst was groot; onder andere toekomstige bewoners, de Rabobank (die verhuist naar een ruimte op de begane grond), winkeliers van het Piet van Thielplein, Gemeente Laarbeek, de Dorpsraad, het team van aannemer Ten Brinke Zuid en wij verzamelden ons in de toekomstige Rabowinkel, waar Robert Hellings van Cedrus Vastgoed trots het gebouw opende.

Snel na de opening werd er een leuk artikel met fotoserie geplaatst in de plaatselijke krant Mooi Laarbeek, lees het hier.

Op de plek van Mijnheer van Thiel stond een postkantoor, maar dat stond al een tijdje leeg. Het gebouw blokkeerde de toegang tot het plein. Om het plein opener en aantrekkelijker te maken, heeft de gemeente besloten het voormalige postkantoor te slopen en is er een prijsvraag uitgeschreven voor deze plek.

‘Mijnheer van Thiel’ is inmiddels een feit. Het nieuwe gebouw met appartementen en een commerciële plint is een stuk verder naar achteren geschoven ten opzichte van het voormalige postkantoor. Hierdoor opent het plein zich naar de Koppelstraat en ontstaat er plaats voor een nieuw stukje plein, dat deels groen of deels als terras ingericht kan gaan worden. Op de begane grond is ruimte voor commerciële functies; een deel ervan wordt ingevuld door de Rabobank, dat er een Rabowinkel opent. Het tweede deel kan nog ingevuld worden met een winkel of bijvoorbeeld horeca. Erboven bevinden zich 8 lichte appartementen van verschillende groottes.

Het Piet van Thielplein ligt tussen de twee oude dorpskernen in en is een echt winkelplein. Het openen naar de doorgaande Koppelstraat verlevendigt het plein. Er wordt hard gewerkt aan de pleininrichting, de Rabobank bereidt zijn verhuizing voor en nadat de allerlaatste hand is gelegd aan de afwerking, krijgen de bewoners van de appartementen deze week de sleutels van hun nieuwe woning.

 

Foto’s: Marcel van de Kerkhof, Mooi Laarbeek