Bouw Leeuwenleen in Oploo gestart

Home Actueel Bouw Leeuwenleen in Oploo gestart

In het kerkdorp Oploo maakt een leegstaande, vervallen boerderij met stallen plaats voor het project Leeuwenleen. In opdracht van Leeuwenleen B.V. heeft Pauwert op deze plek 12 grondgebonden woningen ontworpen met hun voeten in de boerengrond, op basis van het stedenbouwkundig plan van BRO.

Een volume refererend aan een hedendaagse boerderij strekt zich uit aan de Watermolenstraat, en verwelkomt de bewoner of bezoeker in het achterliggend gebied. Wie de nieuwe straat ‘Leeuwenleen’ inloopt komt nog twee volumes tegen: de zogenoemde Kapschuur en de Veldschuur. De architectuur van deze gebouwen wordt gevormd door de karakteristieke elementen van deze typologieën. De straat eindigt op pleintje, waar een karrenspoor in de bestrating refereert naar het voormalig gebruik van het boerenerf. Centraal in het plan ligt een groen hart. In dit groene hart is ruimte voor een wadi, moestuin en een paviljoen. Het paviljoen functioneert als een soort buurthuis. Het is een gezamenlijke ruimte waar verschillende activiteiten plaats kunnen vinden, maar ook kan worden ingezet als een logeerkamer voor familie of vrienden. Iedere bewoner is voor een deel eigenaar van het paviljoen én de moestuin. Gezamenlijk dragen de kopers zorg voor het onderhoud en beheer. In Leeuwenleen woon je samen!

Afgelopen week heeft wethouder Bouke de Bruin – van Vught samen met de initiatiefnemers feestelijk het nieuwe naambord ‘Leeuwenleen’ onthult. Daarmee is het officiële startsein gegeven voor deze bijzonder ontwikkeling. Op naar een mooi bouwtraject!   De oplevering staat gepland voor eind 2023.