Circulaire sloop woningen Leostraat in Eindhoven

Home Actueel Circulaire sloop woningen Leostraat in Eindhoven

De sloop van de 36 woningen aan de Leostraat in Eindhoven is begonnen! Sloop is altijd moeilijk, afscheid van woningen waar bewoners altijd fijn woonden. De huidige, sterk verouderde woningen maken plaats voor nieuwe woningen, en wel 66 sociale huurwoningen meer dan voorheen. Zo kunnen ouderen die willen in hun eigen wijk verhuizen naar een gelijkvloers appartement, en vinden veel mensen hier opnieuw een fijne woonplek!

A. van Liempd Sloopbedrijven BV is zorgvuldig bezig om de bestaande woningen circulair te slopen. Zo krijgen een groot deel van de materialen uit de sloop een nieuwe bestemming in de nieuwbouw. De bestaande gevelstenen komen terug in de plint, de bestaande dakpannen die nog geschikt zijn worden hergebruikt in het nieuwe dak, bestaande stenen raamdorpels worden hergebruikt, houten balken worden omgevormd tot nieuwe geveldelen en de huidige voordeuren komen o.a. terug in het interieur van de entreehal. De overige materialen vinden hun tweede leven via de materialenbank van Gebruikte Bouwmaterialen B.V. – GBM.

Leostraat hebben we samen met Eugelink Architectuur (onder andere) ontworpen voor Woonstichting ‘thuis in samenwerking met Gemeente Eindhoven, A. van Liempd Sloopbedrijven B.V. , CTTB BV Projectmanagement & Advies, Okko projectontwikkeling en -management, Archimedes Bouwadvies, K+ Adviesgroep en Grow landschapsarchitectuur.

Eindhovens Dagblad schreef er een leuk artikel over, lees het hier.