Campus HTCE 97 – Brunel

Eindhoven
Home Projecten Campus HTCE 97 – Brunel
werken
1.700 m2
Brunel

Eind 2013 ontving Pauwert Architectuur de uitnodiging om een beeld te ontwerpen voor een nieuw te bouwen kantoor voor Brunel namens de High Tech Campus Eindhoven. In een intensieve, korte ontwerp- en bouwtijd werd het gebouw binnen 13 maanden in gebruik genomen. Het gebouw markeert nu trots de A2-entree van de slimste vierkante kilometer ter wereld.

De High Tech Campus

Sinds een aantal jaren is de High Tech Campus uitgegroeid tot hét centrum voor hoogwaardige technologische ontwikkelingen in Nederland. De campus groeit gelijkmatig met nieuwe toonaangevende R&D bedrijven. HTCE 97 – Brunel is onderdeel van die groei op een unieke locatie op de High Tech Campus. Als entreegebouw voor de op- en afrit van de N2 vormt dit het kopgebouw van een serie van 7 campusvilla’s. Met een duidelijke zichtbaarheid vanaf de snelweg A2-N2 en een directe koppeling met het hart van de campus door de kenmerkende verbindende waterpartij heeft het gebouw een prominente ligging gekregen binnen de stedenbouwkundige lay-out van de campus.

Deze lay-out, gebaseerd op een virtueel grid van 14.4×14.4 meter, bepaald de positie en maatvoering van de gebouwen met het landschap als drager.Op het grid zijn gebouwen gepland in een lamelvormige opzet. HTC 97-Brunel wijkt hier vanaf door haar positie bij de entree tot de campus. Het gebouw is zowel op de Strip, het centrum van de campus, als op de snelweg georiënteerd. In afwijking van het stedenbouwkundig plan is voor het ontwerp dan ook voor een alzijdige spiegel symmetrische opzet gekozen die recht doet aan de plek en alle omringende (landschappelijke) kwaliteiten. Daarnaast zijn de reeds aanwezige architectonische kenmerken van de campusgebouwen en het stedenbouwkundige grid geïnterpreteerd en uitvergroot. Het maakt HTCE 97 – Brunel tot een representatief icoon van de campus.

 

 

 

Een hightech uitstraling

Het gebouw is rondom voorzien van glazen gevels. Deze gevels geven zicht op het omringende landschap en maken de prachtige omgeving in het hele gebouw voelbaar. De dubbele hoogte van de puien in combinatie met het reliëf en diepte van de gevel geven de villa een elegante en luxe uitstraling. Het aluminium van de dichte geveldelen reflecteert het licht en de kleuren van het heidelandschap van de campus. Het materiaal voegt zich daardoor prachtig in de natuur én sluit goed aan bij de high tech uitstraling van de gebouwen op de campus. De matzwarte neggen van de gevelstructuur maken het gebouw eigentijds en scherp. Binnen de compacte plattegrond zijn verticale visuele verbindingen gemaakt tussen de verschillende verdiepingen door middel van een atrium. Een spectaculaire trap linkt alle werkvloeren. HTCE 97 – Brunel is daarmee een levendige werkplek in uitermate dynamische omgeving geworden.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Ernst van Baars