HTCE 96 – TMC

Eindhoven
Home Projecten HTCE 96 – TMC
werken
1.300 m²
TMC

Gelegen in het hart van Brainport Eindhoven is de High Tech Campus. Dit is dé slimste km² in Nederland waar meer dan 160 bedrijven met meer dan 11.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers werken aan toekomstige technologieën en producten. Eén van deze bedrijven is TMC, een internationaal hightechbedrijf dat sinds begin 2018 gehuisvest is in deze inspirerende en innovatieve omgeving. In het nieuwe hoofdkantoor voor TMC staat innoveren, ondernemen en samenwerken centraal.

Toplocatie op de High Tech Campus

De locatie van het nieuwe gebouw is gelegen aan de zuidkant van de High Tech Campus, grenzend aan het water. Aan de overkant van dit water ligt De Strip. Dit is het 400 meter lange kloppende hart van de campus dat het centrum van ontmoeting, inspiratie en creativiteit belichaamt. De duidelijke zichtbaarheid vanaf het centrale hart van de campus en verbindende waterpartij leent zich voor het creëren van een toonaangevende, transparante zijde van het gebouw. Deze noordelijke zijde fungeert als podium vanuit waar TMC in de avonduren zijn reuring aan De Strip-bezoeker toont, want aan innovatie en ontwikkeling hang je geen tijdslot volgens hun visie.

Kantoorvilla aan het water

Het gebouw is ontworpen als 6e campusvilla in een reeks van 5 reeds gebouwde villa’s gelegen aan het water. De gevel is een combinatie van de hightech uitstraling van de westelijke buurman HTC 97 en de horizontale belijning van de oostelijke villa’s. De tektoniek van de gevel is direct voortgekomen uit het aanwezige latente stedenbouwkundig campusgrid van 14,40 x 14,40 meter. Binnen dit grid is door een dubbele hoogte van puien en het creëren van reliëf en diepte gezocht naar een elegante en luxe uitstraling van de gevel. De glazen gevels rondom richten zich op het omringende landschap en maken de natuurlijke omgeving van de campus in het gebouw voelbaar. De dichte geveldelen zijn bekleed met helderwit aluminium die het omliggende heidelandschap licht reflecteren. Het materiaal voegt zich daardoor prachtig in de natuur én sluit goed aan bij de hightech uitstraling van zowel TMC als de High Tech Campus. De diepe, matzwarte neggen maken het gebouw eigentijds en scherp.

 

 

Een nieuwe werkomgeving

De interne structuur van het gebouw bestaat uit open vloerindelingen en biedt ruimte voor flexibele teamsamenstellingen, geconcentreerd werken en dynamisch ontmoeten. Een centrale trap hangend in een atrium verbindt de vier vloeren fysiek, maar is tevens zo ontworpen dat de rondloop ontmoeting stimuleert. De beste ideeën ontstaan immers op de gang. Kennisdeling vindt plaats in de noordelijke ontmoetingsruimtes zoals het innovatielab, waar met name in de avond wordt gewerkt aan groei en vernieuwing. Niet enkel binnen de kaders van TMC, maar mét klanten, onderzoeksinstituten en hightech startups vanuit de campus of daarbuiten. Het resultaat is een prikkelende werkomgeving die plaats biedt om te excelleren op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en techniek. HTC 96 – TMC is een nieuw markant, helder icoon op de campus dat tevens bijdraagt aan het vooraanstaande imago van Eindhoven als slimste regio van de wereld.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Paul Buts