XYcarb Ceramics

Helmond
Home Projecten XYcarb Ceramics
werken
3000 m2
XYcarb Ceramics

XYcarb Ceramics is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van geïntegreerde pakketten voor geavanceerde technische keramische producten en aanverwante diensten. Voor de Nederlandse vestiging in Helmond is een nieuw kantoorgebouw van ruim 3000 m² én een productiehal van 6900m² ontworpen.

Kantoor
Het nieuw volume wordt gekenmerkt door een paviljoen structuur met twee interne patio’s. De hightech en mathematische uitstraling van het bedrijf is tekenend voor het karakter van het nieuwe gebouw, met het abstracte carbon als inspiratiebron voor de materialisering. Generiek en doelmatig is een transparante structuur ontwikkeld, die binnen met buiten verbindt en optimaal visueel contact biedt met de omgeving. De plaatsing van het volume op een podium benadrukt het paviljoen concept. De twee bouwlagen bieden ruimte voor een ruime bezoekersontvangst, een bedrijfsrestaurant dat tevens toegang biedt tot buiten, en flexibele werk- en overlegruimtes op verdieping.

Productiehal met cleanrooms
Een verwoestende brand legde een groot deel van de productieruimte in de as. De aanwezige brandscheidingen stopte de brand bij de meest complexe productiefaciliteiten. Rond deze overblijfselen is een nieuwe facility ontworpen die de verschillende afdelingen op een moderne manier huisvest. De bouw heeft plaatsgevonden in 2 bouwfases, terwijl de productie ten alle tijden doordraaide. Centraal in het gebouw zijn de productie ondersteunende diensten opgenomen zoals controlekamer, kantoren en overlegplekken. Een deel van de lab- en productieruimten wordt uitgevoerd als cleanroom.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Joost van den Brand