Klingelpoort

Arnhem
Home Projecten Klingelpoort
wonen
24 appartementen
Driegasthuizengroep

De wijk Klingelbeek is gelegen dichtbij de Rijn, in een omgeving waar hoogteverschillen zorgen voor een gevarieerd landschap. De diversiteit aan woningen in het groene landschap geven karakter aan de wijk. Naast vele woonhuizen hebben twee moderne woongebouwen een plek gekregen in deze bijzondere woonwijk: Klingelpoort & Clingelstede.

Zorg & wonen in luxe

Klingelpoort bestaat uit 24 zorgappartementen voor senioren. De compacte bouwvorm garandeert een beschutte manier van wonen, en zorgt ervoor dat alle woningen maximaal op de omringende natuur zijn georiënteerd. De interne logistiek is duidelijk en geeft de bewoners een prettige en overzichtelijke woonwereld. Via het atrium en de overdekte gangen zijn loopafstanden kort. Zorg is direct nabij, maar de nadruk ligt op de luxe van het wonen. Centraal staat ontmoeting: tussen bewoners onderling, maar ook tussen bewoners en wijkbewoners.

Het open karakter van het gebouw nodigt zowel bewoners als wijkbewoners uit om deel te nemen aan verschillende activiteiten zoals muziek, film en tentoonstellingen. Mede- en buurtbewoners worden ontmoet in de gemeenschappelijke ruimte en de horecavoorziening, waar ruimte is voor een kop koffie of waar bezoek kan worden ontvangen.

Flexibele structuur

Het ontwerp kenmerkt zich door een hoge mate van flexibiliteit. Door het gebouw in een eenvoudige structuur op te zetten is het mogelijk tussentijds bij programma-aanpassingen nieuwe woonvormen in te passen. Zowel kleine als grote appartementen, maar ook een woongroep is mogelijk; de type woning gerelateerd aan de mate van zorg.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Ernst van Baars