MTA

Helmond
Home Projecten MTA
werken
9.000 m2
MTA

Voor system supplier MTA is een nieuw bedrijfsgebouw ontworpen aan de Maïsdijk in Helmond. Met het oog op groei van het bedrijf, en ter verbetering van de huidige situatie waar zij in vier verschillende panden gevestigd zijn, kiezen zij voor een nieuw te ontwerpen gebouw. Behalve de ruimte voor expansie die hierdoor ontstaat is het een zeer bewuste keuze om alle activiteiten samen onder één dak te gaan brengen.

De medewerker staat centraal

Het nieuwe pand is ontworpen met de medewerker als vertrekpunt: hoe kan deze zo optimaal mogelijk werken en presteren? Het ontwerp is gemaakt op basis van opeenvolgende werkprocessen met een productielijn als rode draad daar doorheen. Als voorbeeld zullen in de nieuwe situatie activiteiten als development, production-engineering, ordermanagement en supply-chain management in elkaars verlengde werken. Communicatielijnen worden hierdoor korter en informatieoverdracht verloopt natuurlijker waardoor het proces efficiënter verloopt. Dit alles is bedacht vanuit de filosofie dat de medewerker centraal staat.

Daarom zijn er in het nieuwe moderne bedrijfspand veel open ruimtes voor (in)formeel overleg en interactie, en beschikt het onder andere over een centrale lounge en een sportfaciliteit. Het wordt een omgeving waarin prestatie en welzijn hand in hand gaan. Door zowel de kantoorwerkzaamheden als de productiewerkzaamheden onder één dak te willen brengen, ontstaat de opgave deze twee werelden op een gebalanceerde manier samen te brengen. De geïntroduceerde productielijn is de aanleiding geweest voor het ontwerp van de façade, waar een paviljoen structuur – open en transparant – en een hal structuur – strak en pragmatisch – elkaar ontmoeten.

 

De productielijn

Het gebouw is gelegen aan de rand van het bedrijventerrein Zuid-Oost Brabant, met zijn zuidzijde gericht naar de open landelijke omgeving. Grote eikenbomen, weilanden en maïsvelden domineren het uitzicht. Aan deze zuidzijde en de voorzijde van het gebouw – de oostzijde – is een strakke insnede gemaakt van 1,8m diep die de interne productielijn volgt. Achter deze vliesgevel worden de activiteiten van MTA getoond aan de omgeving en wordt de omgeving optimaal gepresenteerd aan de medewerkers.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Joost van den Brand