Parc Fontaine

Eindhoven
Home Projecten Parc Fontaine
wonen
66 woningen
Parkcity BV (BAN bouw + Van Schijndel bouwgroep)

Op een steenworp afstand van het stadscentrum van Eindhoven staan drie witte woongebouwen, uitkijkend over het lommerrijke Stadswandelpark. Parc Fontaine: thuiskomen in Eindhovens groene hart.

Situering
De drie stralende witte woongebouwen met in totaal 66 appartementen aan de Le Sage ten Broeklaan vormen een fraai samenspel met het groen in het Standswandelpark. Door de situering van de gebouwen richting het park én de ultieme oriëntatie op de zon genieten de bewoners optimaal van hun groene omgeving. De gebouwen zijn gelegen aan een in de toekomst autovrij fiets- en wandelpad dat de verbinding vormt met het park.

Lange adem
Het project heeft een lange adem, lopende vanaf 2001. Door meerdere factoren zoals de bouwcrisis is het initiële plan in 2010 stilgelegd. Uiteindelijk is in 2016, na een herontwerp, meer dan de helft van de koopappartementen verkocht aan geïnteresseerden van het eerste uur. In 2020 is het project volledig opgeleverd.

Naamgeving
De link naar het park is ook terug te vinden in de naamgeving. Frans Fontaine was van 1953 tot 1983 het hoofd van de plantsoenendienst bij gemeente Eindhoven, en dus verantwoordelijk voor het Stadswandelpark. De drie woongebouwen dragen de namen Betula, Tilia en Robinia, de Latijnse namen voor de berk, linde en acacia.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Henk Schoones