Parc Fontaine gaat de lucht in

Home Actueel Parc Fontaine gaat de lucht in

Donderdag 20 september hebben we in de nazomerzon geproost op Parc Fontaine in Eindhoven. Samen met toekomstige bewoners en alle betrokken partijen vond op de bouwplaats de officiële handeling plaats. Na voltooiing van de kelder gaat het project nu de hoogte in, een moment om te vieren! Eind 2019 staan hier aan de rand van het Stadswandelpark drie markante woontorens.

Eind van de ochtend stond in het teken van een bouwplaats bezoek vanuit ons kantoor. Met een groep jonge mensen hebben we de bouwactiviteiten tot nu toe onder de loep genomen. In de middag volgde het officiële moment. Het project heeft een lange adem, lopende vanaf 2001. Door meerdere factoren zoals de bouwcrisis is het initiële plan in 2010 stilgelegd. Uiteindelijk is in 2016, na een herontwerp, meer dan de helft van de koopappartementen verkocht aan geïnteresseerden van het eerste uur. Eén van deze eerste kopers en de directeur van Van der Vorm Vastgoed BV ‘lijmen’ tijdens de officiële handeling samen de eerste steen van de eerste toren.

De drie stralend witte torens met in totaal 58 appartementen aan de Le Sage ten Broeklaan gaan een fraai samenspel met het groen in het park vormen. Door de situering van de gebouwen richting het park én de ultieme oriëntatie op de zon genieten toekomstige bewoners optimaal van hun groene omgeving. De gebouwen zijn gelegen aan een in de toekomst autovrij fiets- en wandelpad dat de verbinding vormt met het park.

De middag is sfeervol afgesloten op het terras van het Stadspaviljoen waar gezellig is nagepraat over dit unieke project in het groene hart van Eindhoven.