Architectenselectie Albert Heijn Heeze gewonnen

Home Actueel Architectenselectie Albert Heijn Heeze gewonnen

Pauwert Architectuur heeft de architectenselectie voor een nieuwe Albert Heijn in Heeze gewonnen! In opdracht van franchisenemer Joris Boonaerts gaan we in het centrum van Heeze de relocatie van de supermarkt ontwerpen en realiseren.

De nieuwe Albert Heijn wordt op een steenworp afstand van de te krappe huidige locatie aan de Kapelstraat gerealiseerd. Door de positie aan het kleinschalige historische dorpslint van Heeze zal deze afwijkende grootschalige functie zorgvuldig moeten worden ingepast qua schaalbeleving en materialisatie. Mede daarom zal de nieuwe winkel gedeeltelijk achter de bestaande lintbebouwing worden gepositioneerd, waardoor de winkel een passende oriëntatie krijgt aan zowel de Kapelstraat als aan het parkeerterrein.  Dat een supermarkt een gemeenschap kan dragen wordt in het ontwerp werkelijkheid met het realiseren van woningen op een tweede maaiveld: Dorpswonen op niveau.

Door direct aan te takken op het bestaande historische weefsel, creëren we een additie aan de huidige gemeenschap met uitzicht op de prachtige natuur rondom Kasteel Heeze. De levensloopbestendige woningen maken dankbaar gebruik van de nabijheid van de supermarkt en de hechte gemeenschap van Heeze.