Mark Schrurs

Senior architect
Home Team Mark Schrurs

Mark Schrurs

Mark Schrurs werkt sinds 2021 als enthousiaste senior architect bij Pauwert Architectuur. Hij heeft zijn Master opleiding bouwkunde aan de TU/e afgerond in 2008 met Architecture & Urban Cultures als leerstoel. Na een korte periode bij MAG Architecten uit Eindhoven is Mark in 2010 zijn eigen bureau begonnen. Hij heeft in samenwerking met o.a. Architects in Motion uit Turnhout (BE) veel ervaring opgedaan met het ontwerpen voor diverse particulieren en projectontwikkelaars. De bandbreedte van de ontwerpen liep van sociale woningbouw (VMSW) tot aan luxe appartementen en vrijstaande villa’s. Waarvan Villa V te Turnhout (BE) is opgenomen in het boek Buitengewoon Belgisch Bouwen. Door de Vlaamse manier van werken heeft hij de bouwpraktijk (aannemers & zelfbouwers) van dichtbij mogen meemaken.

In 2017 kreeg Mark de kans om de opgedane kennis en ervaring bij Van Pelt architecten uit Cromvoirt verder uit te bouwen in de publieke sector. Hij kreeg te maken met Architectenselecties waarbij hij door een Programma van Eisen heen moest leren kijken. Dit resulteerde in diverse ontwerpen voor het Rijksvastgoedbedrijf, overheden, de Nationale Politie en de brandweer.

Mark is erg gecharmeerd van de menselijke kant van de architectuur. Van het met elkaar zoeken naar de meest ideale oplossing. Architectuur is in zijn ogen een esthetisch gevormd en locatie gebonden compromis tussen budget, tijdgeest, functionele eisen en oriëntatie. Bij Pauwert Architectuur houdt Mark zich onder andere bezig met de architectenselecties.