Op zoek naar bedenkkracht voor de Malthezer Hoeve in Aarle-Rixtel

Home Actueel Op zoek naar bedenkkracht voor de Malthezer Hoeve in Aarle-Rixtel

De Malthezer Hoeve is een voormalige boerenhoeve op een landschappelijk unieke locatie aan de rand van Aarle-Rixtel. Het is een historisch stukje dorp dat nieuw leven verdiend. Dit nieuwe leven gaan we vormgeven samen met toekomstige bewoners en belangstellenden. De leegstaande boerderij wordt getransformeerd naar een bijzondere Woonhoeve waar het ‘samen wonen’ centraal staat. Afgelopen week is tijdens de eerste online informatieavond de ambitie van het nieuwe woonproject gepresenteerd.

Een enthousiaste groep belangstellenden is tijdens deze informatieavond meegenomen door de historie van de locatie, de kwaliteiten van de plek en eerste ideeën voor de toekomst. De leidraad voor de ontwikkeling van de locatie is het ‘samen wonen’. We zijn daarom ook op zoek naar belangstellenden die actief mee willen denken over de manier waarop zij hier willen wonen. De historische waarde, het gebruik van het landschap en het realiseren van een woonprogramma voor jong en oud zorgde al voor een bijzondere mix aan belangstellenden tijdens deze eerste informatieavond. Samen met Verhoeven de Ruijter en Robert Hellings van Cedrus Vastgoed kijken we uit naar de volgende stappen in het proces. In de nabije toekomst gaan we werksessies op locatie organiseren, om gezamenlijk na te denken over hoe we invulling kunnen gaan geven aan het ‘samen wonen’ op de Malthezer Hoeve.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de Malthezer Hoeve, of actief meedenken over hoe je hier zou willen wonen? We kunnen alle bedenkkracht gebruiken! Meld je aan via www.malthezerhoeve.nl.