‘Drive in’ woningbezichtigingen Tyboschplein

Home Actueel ‘Drive in’ woningbezichtigingen Tyboschplein

Een woning kopen in coronatijd, kan dat? Ja; is het antwoord, maar het gaat nu net iets anders dan voorheen. Geïnteresseerden in een woning aan het toekomstige Tyboschplein in Stiphout ervaarden dat afgelopen zaterdag met een drive-thru woningmarkt. In het Eindhovens Dagblad is te lezen dat je met de auto nu al de route over het pleintje kunt rijden dat straks wordt aangelegd. Je krijgt zo een gevoel voor de maat en schaal van de openbare ruimte en de woningen die daar gepland staan. Potentiële kopers rijden nu echter nog over de betonnen stelconplaten en tussen de bedrijfsgebouwen door over het voormalige terrein van aannemersbedrijf Adriaans.

Dit terrein zal de komende jaren snel veranderen in een nieuwe woonbuurt. In samenwerking met Cedrus Vastgoed maakten wij een ontwerp met in totaal 50 rijwoningen, starterswoningen en twee-onder-één-kapwoningen. De woningen staan op ruime kavels rond een hof in een cul-de-sac configuratie. Parkeerkoffers aan het begin van het hof zorgen ervoor dat het pleintje zelf ontspannen en groen ingericht kan worden. De architectuur van de huizen wordt gekenmerkt door een ingetogen maar zorgvuldig gedetailleerde witgekeimde baksteenarchitectuur met steile kappen. Incidenteel worden kappen opgetild of gedraaid om herkenbaarheid te vergroten. Ook is er met het toepassen van veranda’s bij enkele woningen een speelse manier gevonden om de overgang van openbare ruimte naar de voordeur vorm te geven. De uitvoering wordt verzorgd door Bots Bouw.

Kopers die nu voor het eerst dit rondje met de auto maken kunnen over twee jaar écht over het Tyboschplein rijden. Tot die tijd moeten ze het doen met hun verbeelding die met de drive-thru hopelijk goed tot leven is gewekt!