Oplevering Reijsendaal Noord in Rotterdam

Home Actueel Oplevering Reijsendaal Noord in Rotterdam

Het project Reijsendaal Noord in Rotterdam is (deels) opgeleverd! In samenwerking met Van Bergen Kolpa Architecten hebben we in opdracht van Cedrus Vastgoed voor Bouwinvest een ensemble van 60 grondgebonden woningen ontworpen als sluitstuk van Park16Hoven. Afgelopen week hebben de huurders van fase 1 de sleutels gekregen, en kunnen zij het nieuwe jaar in met een fijn nieuw huis!

Het ensemble van woonblokken vormt een sterke noordelijke rand van Park16Hoven. Met weids uitzicht over de stadskwekerij en voetbalvelden vormt dit ‘het gouden randje’ van de wijk. De door Pauwert ontworpen woningen hebben een verbijzondering op het niveau van het ensemble gekregen door de kap van de hoekwoning op te tillen en een accent in het dak te maken. Op blokniveau ontstaat samenhang in de gevel middels ‘regisserende lijnen’ van staand metselwerk. Iedere woning krijgt zijn eigen identiteit door een zorgvuldig variërende ritmiek van gevelopeningen. Per woning wordt er één opening verbijzondert: een kozijn dat buiten de gevel wordt geplaatst. De positie van deze verbijzondering richt zich op de kwaliteiten van de plek. Op de begane grond ontstaan daardoor ‘tuinramen’ die zijn georiënteerd op de avondzon. Op de verdieping bevinden zich ‘bloemramen’. In deze ramen kan een bewoner zitten en wegdromen met uitzicht op de stadskwekerij en voetbalvelden. Tot slot komen er in het dak ‘zolderramen’ van waaruit men de vliegtuigen in de verte kan zien stijgen en dalen.

Reijsendaal Noord wordt gebouwd door RIZ Bouw uit Ijsselstein. Onlangs is gestart met de ruwbouw van de tweede fase. Deze 19 woningen worden naar verwachting opgeleverd eind 2023.