Pauwert op Dutch Design Week conferentie ‘Een thuis voor alle jongeren’

Home Actueel Pauwert op Dutch Design Week conferentie ‘Een thuis voor alle jongeren’

Op zaterdag 23 oktober is Pauwert Architectuur onderdeel van de Dutch Design Week tijdens de conferentie ‘Een thuis voor alle jongeren’. We zijn uitgenodigd iets te vertellen over ons lopende onderzoeksproject ‘Blinde Vlekken? Woonkansen!’. In dit project onderzoeken we de woonpotentie van vergeten plekken in de stad voor jongeren.

Dakloosheid onder jongeren voorkomen is een maatschappelijke opgave die om creativiteit, samenwerking en daadkracht vraagt. Het is een taaie opgave waar veel verschillende aspecten bij elkaar komen: o.a. betaalbaarheid, opvang, begeleiding, inkomen, woningontwikkeling, stigma, maatschappelijk draagvlak. Ontwerpers kunnen een bijdrage leveren door dwars door de sectoren heen te denken. Kunnen nieuwe woonconcepten ons helpen beter samen te werken? Kan de ontwerpkracht van ontwerpers een bijdrage leveren aan dit complexe vraagstuk? Dit zijn centrale vragen tijdens de conferentie ‘een thuis voor álle jongeren’.

De conferentie vindt plaats in het Klokgebouw Eindhoven, tussen 14.00 – 16.00, als onderdeel van de Embassy of Inclusive Society. De conferentie wordt georganiseerd door het Jongeren WoonLab (TU/e Urban Labs, Stichting Springplank, Woonbedrijf), Stichting Zwerfjongeren NederlandStimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Kansfonds. De conferentie is gratis toegankelijk, maar om zeker te zijn van een plaats wordt gevraagd een gratis ticket te registreren via deze link. Ben je benieuwd naar een voorproefje van ons onderzoeksproject? Bestel een ticket en kom langs!

Het onderzoeksproject wordt gesubsidieerd door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, en voeren we uit samen met onze partners Stichting Springplank, Stichting Zwerfjongeren Nederland, Bouwsociëteit Zuidoost Brabant en TU/e Urban Labs.