Werk aan de (Hazen)winkel

Home Actueel Werk aan de (Hazen)winkel

In een nauwe en fijne samenwerking tussen verschillende architectenbureaus krijgen de Veste en  Hazenwinkel de komende jaren steeds meer vorm. Een proces waarbij we samen met 3 architectenbureaus in opdracht van Wij Bouwen Brandevoort de handen ineen slaan om elkaar te inspireren en uit te dagen om tot het beste resultaat te komen.

Hazenwinkel en de Veste maken deel uit van de wijk Brandevoort in Helmond. Brandevoort wordt gekenmerkt door een historiserende stijl die je doet denken aan een 17e-eeuws Brabants stadje. Het hart van Brandevoort, de Veste, heeft een stedelijk karakter met smalle straatjes en statige woonhuizen omringt door water en groen. Hazenwinkel is een zogenaamd ‘Buiten’ van de wijk Brandevoort en heeft daarom een meer landelijk karakter, woonhuizen in een groene omgeving met architectuur geïnspireerd op het witte stadje Thorn.

Voor heel Brandevoort geldt, ‘eenheid in verscheidenheid’; ondanks de eigenheid van iedere woning of woongebouw is het gemeenschappelijk karakter van iedere buurt zichtbaar en herkenbaar. Om deze verscheidenheid binnen een gemeenschappelijke karakter te waarborgen werken we als Pauwert Architectuur op dit moment nauw samen met drie architectenbureaus; Scala Architecten (Den Haag), Omni Architecten (Schijndel) en Van Santvoort Architecten (Nuenen).

In verschillende ontwerpsessies komen wij samen om eerst de gezamenlijke ontwerpvisie en randvoorwaarden te bepalen om vervolgens de ontwerpen van de architecten af te stemmen. Waarbij we tijdens corona nog digitaal de straten moesten afstemmen, mogen wij inmiddels weer echt met z’n alle om de tafel staan om het plan te beoordelen en aan te scherpen. Het is ontzettend mooi om te zien hoe op dat moment de buurt tot leven komt. Er ontstaat een divers straatbeeld, waarbij de verschillende ontwerpen tot hun recht komen. Het belangrijkste, echter, er wordt een fijne woonomgeving gecreëerd voor de toekomstige bewoners van Brandevoort.