Zorgzaam wonen op het Amarant Daniël de Brouwerpark

Home Actueel Zorgzaam wonen op het Amarant Daniël de Brouwerpark

Tussen de prachtige bomen van het Daniël de Brouwerpark in Tilburg wordt binnenkort een nieuw woongebouw voor Amarant geopend. 32 cliënten met een (ernstig) meervoudige beperking krijgen hier een nieuw thuis aan de Winkellaan. De nieuwe bewoners wonen in 4 woongroepen. Iedere woongroep is georiënteerd op een andere omgeving, zodat bewoners zelf kunnen kiezen of ze meer rust of reuring willen opzoeken.

Na de gewonnen architectenselectie in 2017 heeft het project drie jaar geduurd van tekening tot realisatie. De komende weken worden de laatste “puntjes op de i” gezet. Zo wordt de tuin komende maand aangepland, worden de bloembakken nog gevuld, en wordt het interieur door Amarant verder ingericht.

In de fotogalerij zie je de destijds gemaakte render naast een foto vanuit ongeveer hetzelfde standpunt. Het is altijd leuk om te zien hoe een render uiteindelijk tot leven komt. Denk hier de gevulde bloembakken en het aan te leggen gras bij, en je ziet bijna geen verschil!

We zijn erg trots dat we dit bijzondere woongebouw hebben mogen ontwerpen voor zo’n mooie organisatie als Amarant. We hopen dat iedere cliënt hier gauw zijn plekje vindt, en zich thuis voelt op deze prachtige woonplek in het park.