AREA 82

Geleen
Home Projecten AREA 82
werken
5.300 m2
Brightlands Chemelot Campus

Op Brightlands Chemelot Campus staan onderzoek & ontwikkeling op het gebied van chemie, materialen en aanverwante life sciences centraal. AREA 82 is een nieuw multi-tenant gebouw op deze innovatieve campus waarin verschillende laboratoria en ondersteunende kantoren zijn gevestigd.

Met AREA 82 wordt de wens naar twee nieuwe multi-tenant gebouwen gevat in één bouwvolume. Zichtbaar vanaf de A2 vormt deze massa het derde gebouw in de rij, als het lagere neefje van de tevens door Pauwert Architectuur ontworpen Brighthouses. Het gebouw kenmerkt zich als een relatief gesloten massa (vanwege de laboratoria) met een transparante noordgevel (vanwege het kantoor). Aan deze noordzijde geeft een strak 1,2m ritme van verticale elementen (of een veelvoud daarvan) het gebouw een scherp karakter, een maat dat bij uitstek geschikt is voor de invulling van de plattegrond van het achtergelegen kantoor. Daarnaast dragen de ingetogen kleurstelling en de hoge mate van transparantie bij aan de hightech uitstraling van het gebouw.

De maat van de dakrand biedt ruimte voor heldere naamgeving van alle ondernemers in het gebouw. Het groene park aan de voorzijde van het gebouw begeleidt bezoeker of werknemer naar één van de twee opvallend gekleurde hoofdentrees, die als duidelijke markeringen in de vlakke gevel zijn geponst. Achter deze deuren hebben de o.a. de Chef van Dienst van de Campus en verschillende startups een werkplek. AREA82 is een eigentijds, technisch gebouw. Streng van opzet, maar vriendelijk in uitstraling mede door zijn setting in een parkachtige omgeving.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Paul Buts