Natuurrijk

Heeze
Home Projecten Natuurrijk
wonen
74 grondgebonden woningen
Ballast Nedam Development

Natuurrijk is een typisch kleinschalige Brabantse woonwijk in Heeze, opgedeeld in verschillende deelgebieden. Pauwert Architectuur heeft in opdracht van Ballast Nedam Development 74 woningen ontworpen in deelgebied 2.

Het gebied belooft een heerlijk stukje Heeze te worden waar natuur nooit ver weg is. Door natuurinclusieve maatregelen met architectuur te integreren ontstaat er een fijne leefomgeving met ruimte voor biodiversiteit. Het gebied bestaat uit verschillende sferen; park, dorp en plein. De parkwoningen liggen aan de Strabrecht, de centrale groene ruimte van de Bulders, aan de westzijde van het plangebied. Deze woningen zijn van licht genuanceerd metselwerk, met pergola’s en grote vensters aan de voorzijde, zodat optimaal genoten kan worden van het vrije uitzicht. Voordeuren zijn dan ook aan de zijkant geplaatst voor maximaal uitzicht vanuit de woningen.

De witte pleinwoningen liggen in het hart van het deelgebied, met daaromheen de woningen in dorpse sfeer. Deze woningen zijn van roodbruin genuanceerd, reliëfrijk metselwerk met houten gevelelementen. Daar waar de afstand tussen openbaar en privé het kleinste is hebben we pergola’s voorzien waar divers klimgroen geplant kan worden.

Om de biodiversiteit verder te stimuleren zijn daarnaast ook nestkasten en insectennestplaatsen in de bebouwing verwerkt. Samen met het diverse groen in het plangebied, zorgen we er op deze manier voor dat de flora en fauna extra ruimte krijgt.

Meer informatie is beschikbaar op de projectwebsite: https://www.natuurrijk-heeze.nl/

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Lenne van Schie