Droomplan voor Malthezer Hoeve

Home Actueel Droomplan voor Malthezer Hoeve

Onlangs vond op Landgoed D’n Heikant in Aarle Rixtel de vierde bijeenkomst over de herbestemming van de Malthezer Hoeve plaats. De Malthezer Hoeve is een voormalige boerenhoeve op een landschappelijk unieke locatie aan de rand van Aarle-Rixtel. Het is een historisch stukje dorp dat nieuw leven verdiend. Dit nieuwe leven gaan we vormgeven samen met toekomstige bewoners en belangstellenden. De leegstaande boerderij wordt getransformeerd naar een bijzondere Woonhoeve waar het ‘samen wonen’ centraal staat.

Na een aantal bijeenkomsten waarin we wensen en ideeën hebben opgehaald, zijn tijdens deze avond de eerste concrete ontwerpen voor het landschap en de gebouwen gepresenteerd. Naar aanleiding van de eerdere sessies zal de historische ‘schop’, het kleine huisje op het binnenterrein, met de bestaande stenen op haar originele plaats worden teruggebouwd. Ook worden bijvoorbeeld de parkeerplaatsen lager gepositioneerd ten opzichte van het erf en omgeven door fruitbomen, om op deze manier zoveel mogelijk ruimte te bieden aan het landschap en de historie van de Hoeve.

In een informele setting zijn aan verschillende tafels goede gesprekken gevoerd over het vervolg en volop vragen gesteld. Het enthousiasme over het ‘samen wonen, samen leven’ concept is nog steeds erg groot, dat geeft veel energie! Het project is te volgen op https://www.malthezerhoeve.nl/ .