Eerste paal De Baron voor S&L Zorg in Bergen op Zoom

Home Actueel Eerste paal De Baron voor S&L Zorg in Bergen op Zoom

De eerste paal is geslagen! Voor S&L Zorg hebben we een woonzorg gebouw ontworpen in Bergen op Zoom. In het nieuwe gebouw krijgen 46 bewoners verdeeld over 6 woongroepen een thuis. Na een intensief proces met gebruikers en medewerkers van S&L Zorg, gemeente en adviseurs, vierden we deze week letterlijk en figuurlijk een mijlpaal voor dit project met het slaan van de eerste paal. Toekomstig bewoner Ruben had de eer om de knoppen van de heistelling te bedienen voor deze eerste slag.

Het gebouw is onderdeel van De Markiezaten, een groen woongebied in de zuidelijke stadsrand van Bergen op Zoom. De zuidelijke rand wordt gevormd door een reeks van 4 gebouwen: De Dalwachters. De Baron strekt zich uit langs de Markiezaatsweg. Het volume is opgebouwd uit twee in elkaar grijpende massa’s die samen één geheel vormen De bewoners kijken vanuit hun woonkamers en buitenruimtes uit over het vrije parklandschap. Deze buitenruimtes worden ingepakt in een frame: veilig, geborgen, en toch open. Een lange hellingbaan die als talud wordt opgenomen in het landschap verbindt de begane grond direct met de eerste verdieping. Zo kunnen ook de mindervalide bewoners van de eerste verdieping gemakkelijk naar de gezamenlijke tuin of dagbesteding.

Pauwert Architectuur is verantwoordelijk voor het ontwerp, in samenwerking met Klictet, B&B BouwadviesPM+Vast is vanuit S&L Zorg verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het projectmanagement. De uitvoering is in handen van VB Bouw. Installaties worden verzorgd door BINK. Naar verwachting wordt het gebouw in het voorjaar van 2024 opgeleverd.