Triasdijk

Roosendaal
Home Projecten Triasdijk
groepswonen
23 zorgkamers
S&L Zorg

S&L Zorg kijkt vooruit. Om de komende jaren de beste woonruimtes, beste faciliteiten en beste voorzieningen te kunnen blijven bieden bouwt S&L aan de toekomst. Daar begint S&L mee op de Triasdijk, een locatie middenin een woonwijk. De bestaande geschakelde woningen voldoen niet meer aan het toekomstbeeld dat S&L voor ogen heeft, en maken plaats voor een nieuw huis.

Pauwert ontwerpt dit nieuwe huis voor de cliënten en medewerkers van S&L Zorg. Verdeeld over 3 lagen wonen 23 bewoners samen aan de Triasdijk. Iedere laag huisvest een woongroep bestaande uit 9 bewoners. Op de bovenste laag wonen 5 bewoners nagenoeg zelfstandig. Iedere woongroep beschikt over een ruim buitenterras waar gezamenlijk gezeten kan worden, of kan gebruik maken van de tuin. Het nieuwe huis is herkenbaar voor de bewoner, overzichtelijk voor medewerkers en uitnodigend voor familie. Het gevoel van huiselijkheid staat hoog in het vaandel. Het verschilt niet veel met thuis, maar heeft alle benodigde zorg en begeleiding dichtbij.

Het gebouw is ontworpen vanuit de kleinste bouwsteen: de bewonerskamer. Op basis van deze kamer zijn de woongroepen gevormd. Centraal in de woongroepen is de woon- & eetruimte gelegen, waar bewoners kunnen helpen in de keuken, hun familie ontvangen of gewoon samen kunnen zitten.  De gangen zijn ontworpen als een verlengde van de leefruimte van de bewoner. Zo is de ‘leefgang’ ingericht met zitjes en een persoonlijk entreemoment. Het interieur is ontworpen in samenspraak met Lavoir projectinrichting.

Vanuit de Onyxdijk vormt het gebouw een heldere entree richting de wijk. Door het gebouw als 3 geschakelde woonhuizen te ontwerpen voegt het zich bij de maat en schaal van de omliggende woningen. Tegelijkertijd komt hierin het thema ‘huiselijkheid’ tot uiting, waar het gebouw in zijn uiterlijk niet duidelijk aandoet als een zorggebouw.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Joost van den Brand