Levensgrote maquette voor SWZ Zonhove

Home Actueel Levensgrote maquette voor SWZ Zonhove

Woonzorgpark Zonhove krijgt steeds meer vorm; een levensgrote maquette van de cliëntenstudio’s met (zorg)badkamer wordt getest door medewerkers en cliënten.

De komende  jaren realiseren wij voor de zorgorganisatie SWZ een prachtig woonzorgpark; Zonhove. Het thuis voor 160 cliënten midden in het dorp Son en Breugel, maar binnen een beschermde groene omgeving. Deze mooie opgave realiseren wij in een nauwe samenwerking met Lichtstad ArchitectenKarres en BrandsVan Aarle de Laat, Klictet en Burobas. In goed overleg met gebruikers en alle aangesloten partijen krijgen de eerste drie gebouwen (het dagbestedingsgebouw, het gebouw van ontmoeting en het eerste woongebouw) steeds meer hun definitieve vorm.

Middels intensieve gebruikersoverleggen worden de gebouwen uitgebreid besproken en geoptimaliseerd naar de behoefte en wensen van de cliënten, medewerkers en andere gebruikers. Dit beperkt zich niet tot overleggen alleen. Medewerkers en cliënten kunnen, in een levensgrote maquette van de cliëntenkamer met (zorg)badkamer, het ontwerp uitproberen. Met bedden, rolstoelen, douchebranchards etc., worden de ruimtes getest op functionaliteit, ergonomie en beleving om straks optimale zorg te kunnen geven. Inmiddels zijn de zorgbadkamer en cliëntenkamer al actief gekeurd en zijn er de nodige post-its geplakt met feedback. Momenteel wordt de maquette omgebouwd tot de cliëntenbadkamer om ook deze opzet te kunnen testen.

Dit alles zodat we een toekomstbestendige, functionele, mooie, duurzame en vooral fijne leefomgeving kunnen realiseren, waarin goede zorg op één staat.